NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

De voordelen van het uitbesteden van vastgoedbeheer voor kantoorgebouwen

4 Minuten lezen

Vastgoedbeheer is een complexe en tijdrovende aangelegenheid, omdat het gaat om het omgaan met verschillende belanghebbenden, het coördineren van het onderhoud en het waarborgen dat het gebouw voldoet aan de veiligheids- en andere wettelijke vereisten. De kosten van het inhuren en opleiden van een intern team en het onderhouden van de noodzakelijke infrastructuur kunnen voor veel bedrijven onbetaalbaar zijn. Daarom is het uitbesteden van het beheer van kantoorgebouwen de laatste jaren steeds populairder geworden.

Het biedt bedrijven de mogelijkheid hun vastgoedbeheer toe te vertrouwen aan een professionele, ervaren aanbieder zoals VT2000 en te profiteren van de kostenbesparingen, verbeterde efficiëntie en toegenomen klantenservice die daarmee gepaard gaan. Door het vastgoedbeheer uit te besteden, kunnen bedrijven erop vertrouwen dat hun gebouwen in goede handen zijn, zodat ze zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren.

Wat is vastgoedbeheer?

Vastgoedbeheer is het toezicht houden op het onderhoud en de exploitatie van onroerend goed namens eigenaren. Het omvat het beheer van commerciële, retail, residentiële en industriële eigendommen. Vastgoedbeheerders zijn verantwoordelijk voor een breed scala aan taken, waaronder het vinden van huurders, ervoor zorgen dat de gebouwen goed worden onderhouden en aan de eisen voldoen, onderhandelen over huurovereenkomsten en factureren de huurders.

Zij houden ook toezicht op uitbestede dienstverleners zoals tuinarchitecten, schoonmaakbedrijven en IT-ondersteuners. Aangezien het beheer van onroerend goed activiteiten omvat die door nationale en lokale wetten en voorschriften worden gereguleerd, mogen alleen ervaren en gekwalificeerde bedrijven voor dit type uitbesteding in aanmerking komen. De term “vastgoedbeheer” wordt vaak door elkaar gebruikt met “commercieel vastgoedbeheer”.

Voordelen van het uitbesteden van vastgoedbeheer

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel voordelen aan het uitbesteden van het beheer van kantoorgebouwen. Hier zijn er een paar:

– Kostenbesparing. Het inhuren van een professionele gebouwbeheerder kost minder dan het inhuren van een intern team. U kunt ongeveer 40% op de jaarlijkse kosten besparen.

– Verbeterde efficiëntie. In plaats van taken te verdelen over verschillende teams, kan een vastgoedbeheerbedrijf al zijn middelen inzetten voor de gebouwen die het onder zijn hoede heeft. Dit kan een groot verschil maken in de snelheid waarmee problemen worden opgelost.

– Betere klantenservice. Wanneer een vastgoedbeheerder minder klanten heeft, kan het team meer tijd besteden aan elke klant. Dit betekent betere responstijden en een betere algemene klantervaring.

– Meer ruimte om zich te concentreren op de kernactiviteiten. Kantoorgebouwen zijn over het algemeen activa voor de lange termijn die moeilijk te verlaten zijn. Door het vastgoedbeheer uit te besteden, kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten, terwijl iemand anders zich bezighoudt met de ups en downs van het beheer van vastgoedactiva.

Kostenbesparingen

Vastgoedbeheer omvat veel verschillende taken, waaronder relaties met huurders, huuronderhandelingen en huurincasso’s, onderhoud en reparaties, huuradministratie en naleving van regelgeving. Door deze taken uit te besteden, kunnen uw interne medewerkers zich richten op hun kerntaken en hun tijd beter benutten. Dit kan de kosten voor het beheer van uw vastgoedactiva aanzienlijk verlagen. Het is moeilijk om een exact cijfer te geven van de kostenbesparingen, omdat deze afhankelijk zijn van een aantal factoren, zoals de hoeveelheid activa in beheer, de complexiteit van de gebouwen en het soort diensten dat wordt verleend. In het algemeen kunt u een besparing van ongeveer 40% op de jaarlijkse kosten verwachten wanneer u een beroep doet op een externe leverancier.

Verbeterde efficiëntie

Bij het verhuren van gebouwen en het vinden van huurders moeten vastgoedbeheerders met meerdere taken tegelijk jongleren. Dit kan leiden tot een gebrek aan efficiëntie en vertragingen in de uitvoering. Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer met al het papierwerk en alle documenten die in orde moeten zijn. Het uitbesteden van het administratief VvE beheer is hiervoor ideaal.

 Door deze taken uit te besteden aan een professionele provider kan uw interne team zich concentreren op zijn kernactiviteiten. Als uw bedrijf een groot aantal gebouwen beheert, kan het moeilijk zijn om voor elk gebouw voldoende middelen in te zetten. Dit kan leiden tot vertragingen bij onderhoudswerkzaamheden en andere problemen. Een provider kan al zijn middelen inzetten voor uw gebouwen, waardoor problemen sneller worden opgelost.

Verhoogde klantenservice

Wanneer een provider uw gebouwen beheert, kan hij meer middelen inzetten voor elke klant. Dit betekent betere responstijden en een betere klantervaring. Veel providers bieden bijvoorbeeld 24/7 klantenservice, wat kan helpen om het aantal telefoontjes van huurders te verminderen.

Wat moet u zoeken in een outsourcingpartner?

U moet zoeken naar een provider die ervaring heeft met het beheer van commercieel vastgoed. Dit omvat commerciële kantoorgebouwen, winkelpanden en ander commercieel vastgoed. Om een effectieve outsourcer te zijn, moet een provider beschikken over de juiste expertise op het gebied van naleving van regelgeving en relaties met huurders, en een gevestigd proces hebben voor het beheer van activa. U moet ook op zoek gaan naar een provider die ervaring heeft met uw type vastgoed. Een aanbieder die gespecialiseerd is in kantoorgebouwen zal bijvoorbeeld niet in staat zijn een winkelpand effectief te beheren.

Voordelen van het gebruik van een ervaren provider

Een ervaren provider kan u helpen fouten bij het beheer van uw vastgoedactiva te voorkomen en uw totale ROI te verbeteren. Dit is vooral belangrijk voor eigenaars van commercieel vastgoed, die doorgaans een lange levenscyclus hebben. Uw provider moet kennis hebben van best practices en deze kunnen toepassen op uw portefeuille. Dit kan u helpen kostbare fouten te voorkomen, zoals het verwaarlozen van langetermijnonderhoud en reparaties die de waarde van uw activa kunnen beïnvloeden. Een ervaren provider kan ook manieren vinden om uw kosten te verlagen, uw cashflow te verbeteren en de totale waarde van uw activa te verhogen. Dit zijn voordelen die een onervaren provider niet kan bieden.

Waar u op moet letten bij het uitbesteden van vastgoedbeheer

Zoals bij elk outsourcingcontract moet u ervoor zorgen dat u de juiste leverancier en het juiste type diensten kiest. Als u het beheer van een enkel gebouw uitbesteedt, hebt u geen full-service provider nodig. Een provider die een one-size-fits-all oplossing biedt, is misschien niet de beste keuze voor u. Als u bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij de huuradministratie, maar niet bij het vinden van huurders, krijgt u geen waar voor uw geld.

U moet er ook voor zorgen dat uw aanbieder over een vergunning en band beschikt en een succesvolle staat van dienst heeft. Het is belangrijk om een aanbieder te vinden die aan uw behoeften voldoet, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze betrouwbaar is. U wilt uw vermogen niet in handen leggen van iemand die geen vergunning heeft of die geen bewezen staat van dienst heeft.

Hoe het beheer van onroerend goed uit te besteden

Wanneer u besluit om vastgoedbeheer uit te besteden, is het belangrijk om de juiste aanbieder te kiezen. Om dit te doen, moet u bepalen welk type dienst u nodig hebt en vervolgens aanbieders vinden die aan uw eisen voldoen. Er zijn veel online tools die u hierbij kunnen helpen, waaronder ons platform. Om te beginnen maakt u een account aan en beschrijft u het soort diensten dat u nodig hebt. U wordt dan gekoppeld aan aanbieders die aan uw eisen voldoen. Van daaruit kunt u een due diligence-proces uitvoeren en de beste aanbieder voor uw behoeften selecteren.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *