NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Tips om beter te slapen

2 Minuten lezen
beter slapen

Slecht geslapen? Dat is geen pretje!
Veel mensen hebben slaapproblemen en dat kan je op de lange termijn flink gaan opbreken. Mensen die slecht slapen hebben meer kans op depressies en zelfs ziektes. Een keer slecht slapen is daarentegen niet gelijk een groot probleem, maar toch wil ik je in deze blog tips geven om beter te gaan slapen. Een goedkope boxspring 140×200 maakt al een hoop goed voor het krijgen van een betere nachtrust.

Geen koffie drinken in de avond

Als ik s ’ochtends wakker word ga ik gelijk douchen en daarna neem ik mijn gebruikelijke bakje koffie.
Ook op het werk neem ik nog enkele kopjes koffie. Ik vind het lekker en het geeft me net dat beetje extra energie om scherp te blijven. Toch wil ik je adviseren om in de avond (voor het slapen gaan) geen koffie te nuttigen. De cafeïne die in koffie zit geeft je een energieboost, handig als je een uur later gaan sporten dus, maar niet als je wilt gaan slapen. Energie drank (of pre work-out) is zelf een nog slechtere optie, want daar zit een nog veel grotere hoeveelheid cafeïne in. Trouwens alcohol is ook een stimulerende drank en is dus ook niet verstandig om te gaan drinken voor het slapen gaan. Grote kans dat je dan midden in de nacht wakker gaat worden en dus niet goed slaapt.

Een warm douche nemen voor het slapen gaan

Een warme douche voor het slapen gaan kan wonderen doen. Je komt lekker tot rust en kunt daarna zo je bed in duiken. Een andere optie is een warm bad nemen, maar dat vind ik persoonlijk minder, omdat het minder duurzaam is (je verspilt een hoop water). Een korte (maximaal vijf minuten) douche is meer dan genoeg. Met name als het wat kouder is, zal de warme douche je echt goed gaan doen.

Neem een momentje om lekker te ontspannen

Slaap je al langere tijd niet lekker of heb je last van slaapproblemen (of zelfs een slaapstoornis), ontspanning overdag kan in de nacht zorgen voor een diepere slaap. Een rondje hardlopen op een rustig tempo of een wandeling maken zijn goede voorbeelden. Ben je echt gestrest, ga dan mediteren of visualiseren. Stress is namelijk erg slecht als je goed wilt gaan slapen, dus probeer ook niet die zorgen mee te nemen naar de slaapkamer. Wat ik weleens doe om te ontspannen voor het slapen gaan is een half uurtje luisteren naar rustige muziek in het donker. Hierna ben ik heerlijk tot rust gekomen, zet ik de muziek en ga ik slapen in een 140×200 boxspring.

Zorg voor een goede slaapkamer

Je slaapkamer moet donker zijn (niet te veel licht als je gaat slapen) en je moet geen last hebben overlast (muziek of geluid van buiten) en daarnaast is je bed enorm belangrijk. Ik sliep niet lekker in mijn oude bed en koos er toen bewust voor om een nieuw bed te kopen, een boxspring. Een boxspring is echt een luxe bed en heerlijk zacht (goede comfort). Dit slaapt zoveel lekkerder en je word niet telkens wakker met pijn in je nek of in je rug. Echt een aanrader!

Slaap voldoende

Tenslotte moet je natuurlijk voldoende slaap nemen, dit is een logische tip, maar ook één die viel mensen niet naleven. Dus drink in de avond geen koffie, ontspan overdag wat meer en zorg voor een goede slaapplek en je zult beter gaan slapen. Mocht je slecht slapen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om net als mij een boxspring te kopen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad en sindsdien slaap ik stukken beter.

Gerelateerde berichten
Slapen

Wat is de ontwikkeling van bedden in de geschiedenis?

2 Minuten lezen
Bedden zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de menselijke cultuur. Hier is een overzicht van de ontwikkeling van bedden door…
Slapen

Activiteiten in Noordwijk

1 Minuten lezen
Woont u in Noordwijk of wilt u er even aan dagje op uit, dan is er genoeg te beleven in en rondom…
Geen categorieSlapen

Je slaapkamer landelijk inrichten doe je zo!

2 Minuten lezen
Landelijke slaapkamers zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Ook in 2020 behoren ze tot één van de grootste woontrends. Bij de…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

28 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *