NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Wat is de ontwikkeling van bedden in de geschiedenis?

2 Minuten lezen

Bedden zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de menselijke cultuur. Hier is een overzicht van de ontwikkeling van bedden door de geschiedenis heen:

Prehistorische bedden: Vroege menselijke nederzettingen hadden vaak eenvoudige slaapplaatsen op de grond, zoals takken of bladeren die op de grond waren gelegd.

Egyptische bedden: In het oude Egypte werden bedden vaak gemaakt van hout en verhoogd op poten gezet om te voorkomen dat ongedierte de slaapplaats binnendrong. Het hoofdeinde was vaak versierd met symbolen en inscripties.

Griekse en Romeinse bedden: In het oude Griekenland en Rome werden bedden vaak versierd met stoffen en kussens. De rijkere mensen sliepen vaak op verhoogde bedden, terwijl de armen vaak op de grond sliepen.

Middeleeuwse bedden: In de middeleeuwen werden bedden vaak gemaakt van hout en versierd met snijwerk en metalen accenten. Het hoofdeinde was vaak hoog en versierd met gordijnen om de privacy te waarborgen.

Renaissance bedden: Tijdens de renaissance werden bedden vaak gemaakt van kostbare materialen zoals zijde en fluweel en versierd met goud en edelstenen. Ze waren vaak voorzien van gordijnen en baldakijnen.

Moderne bedden: In de moderne tijd zijn bedden verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen, waaronder hout, metaal, stof en leer. Er zijn ook veel verschillende soorten matrassen beschikbaar, waaronder traagschuim, latex en pocketvering.

Ook zijn er elektrische verstelbare bedden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vergelijkbaar met traditionele bedmaten. Enkele van de meest voorkomende maten zijn: Eenpersoons (90 x 200 cm), Twijfelaar (120 x 200 cm), Tweepersoons (140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm). En lits-jumeaux versie wat in feite 2 aparte verstelbare bedden zijn van elk 90 x 200 cm, die naast elkaar staan en kunnen worden samengevoegd tot een geheel van 180 x 200 cm. Naast deze standaardmaten zijn elektrisch verstelbare bedden ook verkrijgbaar in andere maten, afhankelijk van de fabrikant en het model. Het is belangrijk om de afmetingen van uw slaapkamer en uw individuele slaapbehoeften in overweging te nemen bij het kiezen van een elektrisch verstelbaar bed.

In de loop van de geschiedenis is de functie van bedden veranderd van eenvoudige slaapplaatsen tot symbolen van status en luxe. Tegenwoordig zijn bedden een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en worden ze beschouwd als een essentieel onderdeel van het moderne interieur. Voor een alledaags bed kan je de mooiste varianten in deze online beddenwinkel vinden.

Oorsprong van boxsprings

De oorsprong van de boxspring is niet helemaal duidelijk, maar het wordt algemeen aangenomen dat het concept ontstond in de Verenigde Staten in de late 19e of vroege 20e eeuw. Een van de eerste fabrikanten van boxsprings was de Amerikaanse beddenproducent James Marshall, die in 1899 de Marshall Coil patenteerde, een revolutionair type binnenvering dat werd gebruikt in boxspringmatrassen.

Het idee achter de boxspring was om een ​​comfortabelere en ondersteunende slaapervaring te bieden dan de traditionele bedden die op dat moment beschikbaar waren. In plaats van simpelweg een matras op een bedframe te leggen, plaatsten de makers van de boxspring de matras bovenop een stevige, veerkrachtige doos of “box”. Dit gaf extra ondersteuning aan de matras en verbeterde het slaapcomfort.

In de jaren 1920 en 1930 werd de boxspring steeds populairder in de Verenigde Staten en verspreidde zich uiteindelijk over de hele wereld. Tegenwoordig zijn boxsprings verkrijgbaar in een breed scala aan maten, stijlen en materialen en worden ze beschouwd als een van de meest comfortabele en duurzame soorten bedden.

Gerelateerde berichten
Slapen

Tips om beter te slapen

2 Minuten lezen
Slecht geslapen? Dat is geen pretje!Veel mensen hebben slaapproblemen en dat kan je op de lange termijn flink gaan opbreken. Mensen die…
Slapen

Activiteiten in Noordwijk

1 Minuten lezen
Woont u in Noordwijk of wilt u er even aan dagje op uit, dan is er genoeg te beleven in en rondom…
Geen categorieSlapen

Je slaapkamer landelijk inrichten doe je zo!

2 Minuten lezen
Landelijke slaapkamers zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Ook in 2020 behoren ze tot één van de grootste woontrends. Bij de…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *