NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Geen categorieSlapen

Je slaapkamer landelijk inrichten doe je zo!

2 Minuten lezen
landelijke sfeer inrichting

Landelijke slaapkamers zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Ook in 2020 behoren ze tot één van de grootste woontrends. Bij de landelijke woonstijl wordt er voornamelijk van natuurlijke materialen en kleuren gebruik gemaakt. Daarnaast spelen gezellige accessoires een belangrijke rol. Geen wonder dus dat ook de landelijke slaapkamer zo goed ontvangen wordt. Een landelijke slaapkamer geeft jou dat echte gevoel van thuiskomen. Een heerlijk plekje om in te kunnen ontspannen. Maar hoe creëer je een landelijke slaapkamer? In dit artikel geven we enkele nuttige tips.

De perfecte basis voor een landelijke slaapkamer

Voordat je met de onderstaande tips aan de slag kunt gaan is het eerst belangrijk dat de basis klopt. Hierbij moet je voornamelijk denken aan het kleurgebruik in de landelijke slaapkamer.

De landelijke woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van warme en neutrale kleuren. Hierbij moet je niet alleen denken aan het kleurgebruik op de muren. Ook bij een dekbedovertrek kopen bij Weidswonenenslapen.nl is het belangrijk om op het kleurgebruik te letten. Kies bij voorkeur voor wit of andere neutrale kleuren. Bedenk goed dat de landelijke kamer een lichte uitstraling behoort te hebben. Laat donkere kleuren daarom zoveel mogelijk achterwege.

Een goede basis is van essentieel belang. Zo kun je op een later termijn meer kleur gebruiken om het geheel op te vrolijken. Zodra de basis is gelegd kan je voortborduren op andere sfeervolle accenten.

Meubels kiezen

Nu de basis is gelegd kan er nagedacht worden over de slaapkamerinrichting. Het bed speelt hierbij natuurlijk de belangrijkste rol. Hier breng je maar liefst een derde van de gehele dag in door. Daarom is het zo belangrijk om dit meubelstuk wat extra aandacht te geven. Welk bed geschikt is, is afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeuren. Hou er in elk geval rekening mee dat deze comfortabel moet zijn. Zonder een comfortabel en kwalitatief bed kan je geen goede nachtrust tegemoet gaan. En we weten allemaal hoe belangrijk dat is voor de fysieke en mentale gezondheid. Investeer tevens in een goed dekbed van Weidswonenenslapen.nl zodat het bed nóg comfortabeler wordt.

Maar welk bed past precies bij een landelijk interieur? Gelukkig zijn er vandaag de dag heel veel verschillende bedframes verkrijgbaar. Kies bij voorkeur voor een bed met een houten frame. De natuurlijke uitstraling van hout past perfect bij een landelijk interieur. Het geeft sfeer aan de ruimte en brengt meer licht in de slaapkamer. Kortom, de perfecte eyecatcher voor iedere landelijke slaapkamer.

Sfeervolle accessoires

Sfeervolle accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken in de landelijke slaapkamer. Wanneer je kiest voor nieuwe accessoires beschik je over ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Van antieke kastjes tot een rotan wasmand, werkelijk alles is mogelijk. Zorg ervoor dat je voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling kiest. Varieer en wees creatief.

Om meer eenheid in de ruimte te krijgen is het slim om de accessoires op het algehele kleurgebruik in de ruimte aan te passen. Kies je bijvoorbeeld voor een molton hoeslaken in een pasteltint? Vergezel deze dan ook met pasteltinten accessoires. Zo geniet je van meer eenheid en sfeer in de slaapkamer.

Accessoires shoppen voor een landelijke slaapkamer hoeft bovendien ook weinig geld te kosten. De landelijke stijl verleent zich prima tot het gebruik van antieke meubeltjes. Bezoek daarom gerust een kringloopwinkel of neem oude meubels van kennissen of familie over. Een beetje schuren en een likje verf doet vaak al wonderen!

Gerelateerde berichten
Slapen

Wat is de ontwikkeling van bedden in de geschiedenis?

2 Minuten lezen
Bedden zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de menselijke cultuur. Hier is een overzicht van de ontwikkeling van bedden door…
Slapen

Tips om beter te slapen

2 Minuten lezen
Slecht geslapen? Dat is geen pretje!Veel mensen hebben slaapproblemen en dat kan je op de lange termijn flink gaan opbreken. Mensen die…
Slapen

Activiteiten in Noordwijk

1 Minuten lezen
Woont u in Noordwijk of wilt u er even aan dagje op uit, dan is er genoeg te beleven in en rondom…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *