NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Handig stappenplan om te verhuizen

2 Minuten lezen

Maak het proces van verhuizen voor jezelf makkelijker door dit stappenplan van verhuisbedrijf Utrecht te volgen. Zo voorkom je stress en andere problemen. Verhuizen blijft een lastig dingetje. Het is niet het leukste om te doen en er zit vaak veel tijd in. Daarbij komt nog eens kijken dat er veel dingen mis kunnen gaan. Spullen kwijtraken of gaan kapot. In dit artikel geven we je een stappenplan met een paar handige tips. Met dit plan heb je meer overzicht en zal je tegen minder problemen aanlopen. Kijk voor een betrouwbaar verhuisbedrijf op bij verhuisbedrijf Utrecht.

Indien je meerdere woningen beheert kan je daarvoor de juiste hulp inschakelen. Met VT2000 VvE beheer kan men ervoor zorgen dat belangrijke taken tijdelijk of permanent uit handen worden genomen. Dat scheelt in tijd en zorgt voor flexibiliteit.

Voorbereiding

De voorbereiding is het belangrijkst. Als je alles voor jezelf op een rijtje zet heb je gelijk een beter overzicht. Maak een lijst met spullen die prioriteit hebben en maak een lijst met spullen die eigenlijk weg kunnen. Zo ruim je gelijk op en is je nieuwe huis direct wat netter. Regel daarnaast genoeg verhuisdozen. De beste manier is om deze te huren van kennissen. Je kan ook dozen krijgen bij lokale supermarkten maar die zijn alleen aan te raden voor kleinere accessoires.

Ook het nodige papierwerk moet in orde zijn. Zie het als een goed moment om te kijken of je nog bij je oude energieleverancier wilt blijven. Ook kan je een energiezuinige verwarming installeren als je op de lange termijn geld wilt uitsparen.

Tips voor inpakken

Na je voorbereiding kan je beginnen met inpakken. Voor elk soort interieur heb je weer andere inpaktechnieken. Je kan ervoor kiezen om speciaal verhuismateriaal te kopen zoals folie en papier. Maar je kan ook budget besparen en simpele trucjes gebruiken. Doe bijvoorbeeld handdoeken om de breekbare spullen. Zo voorkom je ook dat breken. Doe sokken om glazen en doe je kleding in vuilniszakken. Dit zijn allemaal dingen die je al in huis hebt en ook moet verhuizen. 

Uitpakken

Nadat je alles hebt ingepakt en naar je nieuwe huis hebt gebracht mag je weer gaan uitpakken. Ook dit kan efficiƫnt. Pak namelijk eerst de grote meubels uit.

Soms is het handig om met de grote dingen eerst te beginnen, dan heb je die gehad en kan je het makkelijkst alles plaatsen nu er nog ruimte is. Denk hierbij aan moderne zitmeubelen of koelkasten en dergelijke. Dan kan je gelijk je interieur inrichten en loop je minder snel tegen verrassingen aan dat dingen niet passen bijvoorbeeld. Pak tot slot alles uit per kamer. Zo hou je het voor jezelf overzichtelijk en weet je hoe ver je bent en wat je mist.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Verhuizen of woningontruiming, hoe doe je dat?

1 Minuten lezen
Ondanks de krappe woningmarkt verhuizen Nederlanders met enige regelmaat. Volgens de cijfers van de CBS verhuizen Nederlanders gemiddeld 7 keer in hun…
Verhuizen

Hoe je een verhuizing kunt voorbereiden

2 Minuten lezen
Door een verhuizing goed voor te bereiden bespaar je een hele hoop tijd en energie Wanneer je alles op het laatste moment…
Verhuizen

Wonen checklist

2 Minuten lezen
Het kopen of huren van een nieuwe woning is een ingewikkeld traject. Zeker in tijden van woningcrisis en de corona pandemie is…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *