NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Verhuizen of woningontruiming, hoe doe je dat?

1 Minuten lezen
verhuizen of woning ontruimen

Ondanks de krappe woningmarkt verhuizen Nederlanders met enige regelmaat. Volgens de cijfers van de CBS verhuizen Nederlanders gemiddeld 7 keer in hun leven. De reden van de verhuizing kan ver uiteenlopen. Vaak is verhuizen iets positiefs bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding waardoor er meer ruimte noodzakelijk is of om de afstand naar werk te verkleinen.

Om de verhuizing soepel zonder veel inspanning te laten verlopen kan er een verhuisbedrijf worden ingeschakeld die helpt met het fysieke tilwerk en vervoeren van de spullen. Het kan ook gaan om een huisontruiming waarbij iemand is overleden of waarbij diegene wordt opgenomen in een zorginstelling. In deze situaties komen er veel emotionele frustratie of stress te pas. Woningontruiming Van Der Poel gaat respectvol met de situatie om en weet wat erbij komt kijken. Wanneer er geen behoefte is om een bedrijf in te schakelen kan natuurlijk ook zelf actie ondernemen.

Tips voor het verhuizen

Tijdens de verhuizing zul je tegen meerdere obstakels aanlopen. Je kunt je zodoende het beste goed voorbereiden zodat je niet onnodig tijd verliest. Je zult merken dat het inpakken van de spullen het meeste tijd gaat kosten. Het is zodoende belangrijk om hier structuur in hebben zodat je de spullen gemakkelijk kunt vervoeren en uitpakken. Hiervoor kun je de volgende stappenplan hanteren:

  1. Stap 1 is de voorbereiding van het inpakken van de spullen. Je kunt hier tijdig mee beginnen zodat je later op de dag zelf niet in tijdnood komt. Organiseer een grote schoonmaak zodat je stap voor stap kunt bepalen of je iets meeneemt of niet. Zodra iets schoon is gemaakt en je wilt het meenemen kun je het voorwerp direct in een doos zetten.  Je zult dus verhuisdozen en tape nodig hebben.
  2. Stap 2 is het inpakken. Ga kamer voor kamer af en plak een etiket op de doos of schrijf op de doos wat erin zit en in welke kamer het moet komen.
  3. Vrachtwagen inladen. Doe eerst de grote meubels en vul de gaten op.
  4. Uitladen en uitpakken.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Hoe je een verhuizing kunt voorbereiden

2 Minuten lezen
Door een verhuizing goed voor te bereiden bespaar je een hele hoop tijd en energie Wanneer je alles op het laatste moment…
Verhuizen

Wonen checklist

2 Minuten lezen
Het kopen of huren van een nieuwe woning is een ingewikkeld traject. Zeker in tijden van woningcrisis en de corona pandemie is…
Verhuizen

Handig stappenplan om te verhuizen

2 Minuten lezen
Maak het proces van verhuizen voor jezelf makkelijker door dit stappenplan van verhuisbedrijf Utrecht te volgen. Zo voorkom je stress en andere…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *