NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Lifestyle

Verschillende soorten trapliften voor thuis vergelijken

2 Minuten lezen
man en vrouw bejaard

Stoelliften zijn de oplossing voor mensen met een fysieke beperking. Ze beschikken over verschillende functies die fysiek gehandicapten de vrijheid geven om zich vrij te verplaatsen in hun eigen huis. Stoelliften kunnen ook gebruikt worden op het kantoor of in andere gebouwen. Stoelliften bieden veel voordelen maar de installatie is een dure uitgave voor gezinnen. De kosten van een stoellift kunnen bijna vergeleken worden met die van verhuizen naar een huis met slechts één verdieping. In de meeste gevallen zijn stoelliften enkel betaalbaar voor de rijkere gezinnen maar er zijn enkele goedkopere oplossingen!

Vier types stoelliften

Tegenwoordig zijn er 4 types stoelliften verkrijgbaar op de markt. Er zijn stoelliften met kabels, kettingen, schroeven of rails. De stoelliften op rails zijn het meest populair. Bij sommige modellen zijn is het railsysteem duidelijk zichtbaar. Er zijn ook types stoelliften die de rails verstoppen. De meeste fabrikanten kiezen voor aluminium stoelliften maar u zal er ook vinden uit staal en aluminium. Als u een keuze wilt maken uit het diverse aanbod stoelliften, doet u er goed aan voldoende informatie in te winnen. Controleer de verschillende merken, service en prijzen die beschikbaar zijn. Tweedehands stoelliften worden niet aangeraden omdat prijs van herstellingen bijna even groot is als die van nieuwe stoelliften.

Wat is een gebogen traplift?

Een gebogen traplift bestaat uit een stoel of onderstel die gemonteerd is aan een railing langs de trap. De lift gaat omhoog en omlaag door een druk op de knop van de afstandsbediening. De traplift wordt aangedreven door een elektrische motor die stroom krijgt van het elektriciteitsnetwerk of herlaadbare batterijen. Naast een gebogen traplift kan u ook een rechte aanschaffen. Die keuze hangt af van de vorm van uw trappenhal. Bijna elke trap is anders ontworpen en gebouwd. Als u er zeker van bent dat uw trap recht naar omhoog gaat dan kiest u logischerwijs voor een rechte traplift. Maar als u bijvoorbeeld een wenteltrap heeft, verschillende overlopen of gewoon geen rechte muur dan is de gebogen traplift de enige oplossing.

Waar moet u op letten?

Het prijskaartje van een gebogen traplift is normaal gezien iets duurder omdat bijna de hele installatie op maat gemaakt moet worden. Die ingewikkelde aanpassing betekent dat de fabrikant nota moet nemen van elke bocht of spiraal in de trap. Zo berekent men de kosten op basis van de lengte van de trap en de moeilijkheid van de bochten. Een ander nadeel van die speciale opbouw is dat u geen gebogen traplift kan kopen of verkopen op de reseller markt, behalve het onderstel, de motor en de herlaadbare batterijen. De juiste gebogen traplift kiezen en installeren klinkt misschien heel ingewikkeld voor de lijken. Om uw verwarring wat te matigen raden we aan voldoende research te doen en luister naar de aanbevelingen en prijzen van de drie beste fabrikanten die u kan vinden. Op die manier bent u er zeker van dat u de juiste oplossing zult vinden en dat u dankzij uw gebogen traplift uw vrijheid terugwint.

Gerelateerde berichten
Lifestyle

Wakker worden! Een gids voor het kiezen van de perfecte wekker

2 Minuten lezen
Het lijkt misschien ouderwets in het tijdperk van smartphones, maar wekkers zijn nog steeds een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Of…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *