NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Simpele huishoudtips

2 Minuten lezen
bezem en tuingereedschap

Heb jij er net als vele andere moeite mee om altijd maar je huis opgeruimd en schoon te houden? Dan kan je waarschijnlijk wel wat simpele en handige huishoudtips gebruiken. In dit artikel geven we simpele, maar zeer handige tips om je huis op een gemakkelijkere manier op orde te houden.

Doe iedere dag wat 

De eerste huishoudtip is niet ontzettend origineel, maar is wel de basis van het huishouden gemakkelijker en leuker maken. Veel mensen hebben de neiging om de troep in huis op te laten stapelen, om vervolgens in een dag alles op te ruimen en schoon te maken. Dit is een valkuil in het huishouden. Hierdoor wordt het huishouden een ontzettende klus waar je dagen tegenop kijkt. Je kunt ook bijvoorbeeld de pelletkachel van Blue Solid schoonmaken.

Daarom is het veel makkelijker en leuker om gewoon iedere dag een paar kleine dingen te doen waardoor het in zijn geheel minder werk lijkt. Het beste is om hierbij vaste taken op vaste punten in de dag te doen. Bijvoorbeeld iedere dag na het eten even snel de stofzuiger door de kamer heen, eens in de zoveel tijd de wandkast nalopen op verlopen waar, iedere dag voor het slapen gaan direct de was in de wasmand doen, na het eten direct even het aanrecht schoonmaken, of bij de was uit de droger halen, de was direct opvouwen. Wanneer dit vaste routines worden, lijkt het huishouden minder werk.

Werk efficiënt

Wanneer je deze tip goed onder de knie krijgt wordt het huishouden een stuk leuker en gemakkelijker. Tijdens je dag merk je op veel momenten dat je eventjes een paar minuten niks staat te doen, Of even wat tijd over hebt. Deze tijd kan je gebruiken om snel iets aan het huishouden te doen. Verder is het handig als dit op een veilige wijze gaat. Heb je bijvoorbeeld een steile trap die je liever stofzuigt dan kan je antislip verf gebruiken om te zorgen dat je stabieler staat terwijl je aan het schoonmaken bent.

Zo kan je bijvoorbeeld tijden het koken snel even alle keukenkastjes afnemen. Of je kan tijdens het douchen gelijk een aantal tegeltjes schoonmaken. Maar misschien nog wel de beste tip, tijdens de reclames op tv snel even wat spullen opruimen of de kamer schoonmaken. Wanneer je goed op gaat letten kan je steeds meer punten op de dag vinden waar je snel even wat voor het huishouden kan doen. Je zal merken dat je hier steeds creatiever in wordt, waardoor het ook leuker gaat worden.

Koop goede apparatuur

Voor huishoudelijke apparaten geldt ook zeker de regel: Goedkoop is duurkoop. Goede huishoudapparaten kunnen het huishouden een stuk aangenamer maken. Zo kan een goede stofzuiger ervoor zorgen dat je minder vaak, en minder lang de bank hoeft te stofzuigen in vergelijking tot een minder goede stofzuiger. Ook worden de resultaten van je huishoudelijke activiteiten sneller zichtbaar. Daarbij kan een goede kruimeldief bijvoorbeeld ook heel erg helpen bij het kruimel en stofvrij houden. Hierdoor hoef je niet altijd maar de stofzuiger uit de kast te trekken, maar kan je bij een paar kruimels snel de kruimeldief eroverheen halen. Om al deze apparatuur in huis te halen heb je natuurlijk wel een goed transportbedrijf nodig.

Wij hopen dat deze simpele maar toch zeer bruikbare tips jou gaan helpen bij het huishouden. Je zal merken dat het huishouden geen ontzettende klus is wanneer je deze tips goed toepast.

Gerelateerde berichten
Klussen

De kunst van vloeren leggen

2 Minuten lezen
In de wereld van de bouwsector speelt de keuze van vloermaterialen een cruciale rol. Een goed gelegde vloer is niet alleen een…
Klussen

Marmer Reinigen: De Ultieme Gids voor een Stralende Vloer

3 Minuten lezen
Marmer is een prachtig en luxueus materiaal dat jouw woning een stijlvolle en elegante uitstraling geeft. Om jouw marmeren vloer in topconditie…
Klussen

Maak van je donkere zolderkamer een prachtige lichte ruimte met een dakkapel

2 Minuten lezen
Een dakkapel transformeert jouw zolder Een dakkapel kan jouw zolderkamer omtoveren tot een lichte en ruime leefruimte. Het biedt niet alleen meer…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *