NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Verschillende soorten poorten van De Wit Hekwerken

1 Minuten lezen
poorten De Wit Hekwerk

Er zijn verschillende soorten poorten die in een hekwerk van De Wit Hekwerken geplaatst kunnen worden. Elke poort heeft zijn eigen functies, eigenschappen, voor- en nadelen. Wil je weten welke poort het beste bij jouw hekwerk van De Wit Hekwerken past? Lees dan snel dit artikel en kom daarachter!

Looppoort

Een looppoort is eigenlijk de normale poort die vaak ziet bij tuinen. Deze is vooral bedoeld voor voetgangers en mensen met een fiets. Doorgaans hebben deze poorten een breedte van een meter. De houten looppoort heeft een prijs van tussen de €130 en €500, dit is sterk afhankelijk van het soort hout dat wordt gebruikt. Een metalen looppoort die ook verzinkt is heeft een gemiddelde prijs tussen de €240 en €295. De prijs verschilt hier doordat de poort ook nog gecoat kan worden. Daarnaast is het bij beide poorten zo dat de afmetingen ook van belang zijn voor de prijs. Hoe hoger de poort moet zijn, hoe hoger de poort.

Draaipoort

Een inrijpoort of draaipoort beschikt over een of twee deuren die naar binnen of buiten opendraaien. Deze poort is een stuk groter dan bovenstaande looppoort en heeft een breedte van minimaal drie meter. Deze poort heeft dan ook een hele andere functie dan de looppoort. Een draaipoort wordt veelal gebruikt bij oprijlanen. De poort moet dus groot genoeg zijn zodat er een auto doorheen kan. Doordat de deuren opendraaien is er wel veel ruimte nodig en kan een auto niet direct achter de poort worden geparkeerd. De prijs van een houten draaipoort ligt tussen de €550 en €3300. Een metalen draaipoort kost tussen de €455 en €900. De afmetingen, en in het geval van de houten poort het soort hout, bepalen de hoogte van de prijs. Vooral hard houten draaipoorten zijn een stuk duurder.

Schuifpoort

Een schuifpoort is ook ter afsluiting van een oprijlaan. Alleen het grote verschil is dat de poort naar de zijkant schuift. Het grote voordeel hiervan is dat er direct achter de poort al een auto geparkeerd kan worden. Voor extra gemak kan een schuifpoort worden geautomatiseerd zodat deze gemakkelijk open gaat. De prijs van een houten schuifpoort ligt tussen de €2200 en €4500 en voor een metalen schuifpoort betaal je tussen de €965 en €1800.

Gerelateerde berichten
Tuin

Hoe creëert u een mooie sfeer in uw tuin?

5 Minuten lezen
Een weelderige tuin met rustige sfeer kan wonderen doen voor uw huis. Het maakt van uw buitenruimte een uitnodigende en serene ruimte…
Tuin

Duurzaam leven met GEP Regenwater producten

1 Minuten lezen
GEP Regenwater producten bieden de mogelijkheid om duurzaam te leven, maar er zijn natuurlijk ook nog andere manieren die een steentje bij…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *