NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Duurzaam leven geeft je een goed gevoel

2 Minuten lezen

Wist je dat door ons gedrag er diersoorten bedreigd worden?

Doordat mensen teveel energie verspillen warmen we de aarde op. Dit komt door alle broeikasgassen zoals koolstofdioxide (CO2) die in de lucht komt door ons roekeloze energiegebruik. In deze blog lees je hoe je dit energiegebruik kunt verminderen en waarom dat je een goed gevoel zal geven.

Investeren in je woning

Ben je in de financiële situatie dat je kunt investeren in je woning, dan zou je eens moeten nadenken over een duurzame investering. Als je jouw woning duurzamer maakt ga je er veel energie en kosten mee besparen op de lange termijn. Een goede eerste optie is te kiezen voor isolatiemaatregelen. Isolatie brengt een flinke dosis extra wooncomfort en bespaart je maandelijks honderden euro’s. Andere opties zijn zonnepanelen installeren op je dak of bijvoorbeeld een warmtepomp aanschaffen voor je woning. Een warmtepomp koop je om de cv-ketel gestookt op gas te vervangen. De warmtepomp is milieuvriendelijker, omdat het in tegenstelling tot de cv-ketel geen CO2 uitstoot.

Bij alle bovengenoemde investeringen is de kans zeer groot dat je kosten van de investering vergoed krijgt door de overheid. Subsidies op duurzame investeringen zijn hoog, omdat de overheid deze investering graag wil stimuleren. Indien je meerdere woningen hebt om te beheren dan kan je het VvE beheer ervan over laten aan Millen3um Amstelveen om te zorgen dat je minder druk ervaart en tijd overhoudt voor andere zaken.

Let beter op je energie verbruik

In je dagelijkse leven kun je ook gemakkelijk op je energieverbruik verminderen door op kleine dingen te letten. Zo kun je extra bewust letten op je stroom en gas gebruik. Korter douchen, de verwarming een paar graden lager zetten en minder vaak reizen (auto en vliegtuig). Dit soort kleine aanpassingen kunnen op de lange termijn maken op de korte termijn geen groot verschil, maar op de lange termijn kan dit wel degelijk veel geld besparen. Door je energieverbruik laag te houden zorg je ervoor dat er minder broeikasgassen in de lucht komen (met name CO2).

Beter voor het milieu

Wil je echt verschil maken en het milieu verbeteren dan ga je investeren in je woning. Er zijn zelfs mensen in Nederland die energieneutraal wonen. Dit wil zeggen dat deze mensen minstens evenveel energie zelf opwekken dan dat ze verbruiken. De energie wekken ze op door middel van zonnepanelen of een andere duurzame investering. Niemand verplicht je uiteraard om duurzamer te gaan leven voor het milieu, maar het kan je wel de voordelen bieden die je las in deze blog en persoonlijk kun je er een goed gevoel aan overhouden.

Gerelateerde berichten
Besparen

Tips hoe je milieubewuster kunt gaan wonen

1 Minuten lezen
Wist je dat je energiezuiniger kan worden door je huis aan te passen? Er zijn zelfs als meer dan 12.000 energieneutrale woningen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *