NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Tips hoe je milieubewuster kunt gaan wonen

1 Minuten lezen

Wist je dat je energiezuiniger kan worden door je huis aan te passen? Er zijn zelfs als meer dan 12.000 energieneutrale woningen in Nederland. Dit zijn woningen die minstens evenveel energie opwekken dan ze verbruiken. Ook als je minder duurzaam woont kun je milieubewuster worden en daar gaat deze blog over.

Een goed geïsoleerd huis

Als je wilt investeren in een duurzame woning, dan moet je kiezen voor isolatie. Isolatie zorgt ervoor dat je wooncomfort significant omhoog gaat, omdat je geen last meer zult hebben van vocht en kou in huis. Daarnaast is isolatie zeer milieuvriendelijk en bespaar je er een hoop energie en dus ook energiekosten mee.

Zonnepanelen laten installeren

Een andere manier om duurzamer te gaan wonen is door zonnepanelen te laten installeren op je dak van je woning. Zonnepanelen kunnen je tijdens hun levensduur meer dan €10.000,- besparen. Voor veel mensen is de hoge aanschafprijs echter een struikelblok. De overheid probeert hier dan weer mee te helpen door een klein percentage te vergoeden. Dit doet de overheid om de verkoop te stimuleren.

Zuiniger gaan wonen

De twee bovenstaande tips gingen over investeringen voor je woning. Je kunt echter ook milieubewuster worden door in je dagelijkse leven zuiniger om te gaan met je energie verbruik.

Elektrische apparaten als de televisie, je laptop en de lampen verbruiken veel energie. Op het moment dat je deze niet gebruiken kan je er beter voor kiezen om ze uit te zetten. Uitzetten is ook een betere keuze dan op stand-by zetten, want dan verbruik je alsnog energie. Ook als je gaat reizen kun je ervoor kiezen om milieubewuster te worden. Doe vaker bewust dingen te voet of met de fiets i.p.v. met de auto. Moet je ver reizen naar het werk, kijk dan naar de mogelijkheden om met het openbaar vervoer te gaan. Naast deze tips zijn er nog meer dan genoeg te verzinnen die je in je huishouden kunt doen om milieubewuster bezig te zijn.

Investeren is niet nodig, maar wel de moeite waard

In de laatste alinea heb je gelezen dat het niet persé nodig is om te gaan investeren, maar het is wel de moeite waard. Isolatie is altijd een goede optie en zonnepanelen besparen enorm veel geld op de lange termijn. Daarnaast zijn beide opties zeer milieuvriendelijk, wat wellicht nog wel de belangrijkste drijfveer is om duurzaam te gaan wonen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Duurzaam leven geeft je een goed gevoel

2 Minuten lezen
Wist je dat door ons gedrag er diersoorten bedreigd worden? Doordat mensen teveel energie verspillen warmen we de aarde op. Dit komt…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *