NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Inbraakdiefstal kun je voorkomen met behulp van deze tips

2 Minuten lezen

Inbrekers hopen dat mensen vergeten hun ramen of deuren dicht te doen, zodat ze naar binnen kunnen sluipen. Inbrekers gebruiken echter ook gereedschap zoals een koevoet, een schroevendraaier, een boor of zelfs een grote steen om door te ruit te gooien. Een inbraak uitsluiten kan niet, maar je kunt wel heel veel dingen doen om de kans enorm te verkleinen en die tips lees je in deze blog.

Koop goede deur- en raamsloten

Wil je inbraken bij jouw huis voorkomen dan moet je altijd goed je ramen en deur afsluiten als je gaat slapen of van huis weg gaat. Helaas is dit niet altijd genoeg, omdat inbrekers professionele inbraakmethodes gebruiken. Je kunt daarom beter je oude sloten vervangen door nieuwe sloten van een slotenmaker. Deze sloten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en maken het haast onmogelijk voor inbrekers om spullen te stelen. Als je net slachtoffer bent geweest van een inbraak kun je ook contact opnemen met een slotenmaker, want die kan de schade herstellen en nieuwe sloten laten aanbrengen. Raamisolatie kan de veiligheid van je woning ook verbeteren, want met HR++ glas of triple glas kunnen inbrekers niet zomaar meer een steen door het raam gooien! En als je meerdere panden bezit kan je onder andere de veiligheid over laten aan VvE beheer Amstelveen.

Een alarmsysteem voor je deur

Je kunt ook een alarmsysteem installeren voor je voordeur. Als inbrekers dan naar binnen proberen te gaan kan het alarm afgaan. Focus je echter niet alleen op de voordeur, want inbrekers kunnen ook via de achterdeur of de ramen naar binnen komen. Een ander nadeel van een alarm is dat de politie vaak niet op tijd ter plekke kan zijn om de daders te pakken. Soms kan een alarm er wel voor zorgen dat de inbrekers er zonder waardevolle spullen weer vandoor gaan.

Verberg je waardevolle spullen

Het openlaten van ramen en deuren is een grote fout en een andere is het niet goed opbergen van waardevolle spullen. Als inbrekers door je ruiten waardevolle spullen zien liggen kunnen ze een steen gebruik en er snel vandoor gaan. Zorg daarom altijd dat je spullen als autosleutels, portemonnees, mobieltjes en laptops goed opbergt, zodat inbrekers deze niet kunnen zien.

Vraag je buren om hulp

Ben je een paar dagen weg of op vakantie vraag dan aan je buren of ze een oogje voor je in het zeil kunnen houden. Misschien kunnen ze zelfs af en toe je post opruimen, hun auto voor je deur zetten of de iets aan het huishouden doen. Hierdoor oogt je woning minder onbewoond en valt het inbrekers minder op dat je weg bent. Met deze en de andere tips zou je de kans op inbraak flink moeten kunnen verkleinen. Zeker de eerste tip over de sloten zou je serieus moeten gaan overwegen, want dit maakt het haast onmogelijk voor inbrekers om nog binnen te komen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Ongebruikelijke inbraakmethoden die criminelen overal ter wereld gebruiken

4 Minuten lezen
Inbraak is een misdaad die al eeuwenlang bestaat, waarbij criminelen voortdurend nieuwe en inventieve methoden bedenken om in huizen en bedrijven in…
Beveiliging

Preventiemaatregelen voor betere inbraakbeveiliging

2 Minuten lezen
Door de Corona crisis zijn er minder inbraakpogingen en juist meer pogingen van fraude via het internet. Desondanks is nooit verkeerd om…
Beveiliging

Veilige en leefbare woning maken

2 Minuten lezen
Wil men een veilige en leefbare woning maken dan kan men vakmensen als slotenmakers, dakspecialisten en interieurdesigners om hulp vragen. Hun kennis…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *