NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Ongebruikelijke inbraakmethoden die criminelen overal ter wereld gebruiken

4 Minuten lezen

Inbraak is een misdaad die al eeuwenlang bestaat, waarbij criminelen voortdurend nieuwe en inventieve methoden bedenken om in huizen en bedrijven in te breken. Van het gebruik van ladders om op de zijkant van gebouwen te klimmen tot het gebruik van explosieven om kluizen open te blazen, criminelen over de hele wereld hebben een aantal echt ongebruikelijke inbraaktechnieken ontwikkeld.

Sommige van deze technieken zijn slim en gedurfd, terwijl andere ronduit bizar zijn. Van het gebruik van ladders om op de zijkant van gebouwen te klimmen tot het gebruik van explosieven om kluizen op te blazen: criminelen over de hele wereld hebben een aantal echt ongebruikelijke inbraaktechnieken ontwikkeld. Of het nu gaat om het gebruik van een op afstand bestuurde robot om een gebouw binnen te dringen, of een groep criminelen die zich verkleden om bij een bank in te breken, deze ongewone inbraakmethoden laten zien hoe creatief en vindingrijk criminelen kunnen zijn. Lees verder en ontdek enkele van de vreemdste en meest gedurfde inbraakmethoden die criminelen over de hele wereld gebruiken.

Inbraak is van alle tijden

Inbraak is een misdaad die al eeuwenlang bestaat, waarbij criminelen voortdurend nieuwe en inventieve methoden bedenken om in te breken in huizen en bedrijven. Nood Slotenmaker blijft op de hoogte van de ontwikkelingen van inbrekers om te kijken of de huidige sloten nog wel opgewassen zijn tegen de moderne manieren. Van het gebruik van ladders om op de muren van gebouwen te klimmen tot het gebruik van explosieven om kluizen open te blazen, criminelen over de hele wereld hebben een aantal echt ongebruikelijke inbraaktechnieken ontwikkeld. Sommige van deze technieken zijn slim en gedurfd, terwijl andere ronduit bizar zijn. Van het gebruik van een op afstand bestuurde robot om een gebouw binnen te dringen tot een groep criminelen die zich verkleden om bij een bank in te breken: deze ongewone inbraakmethoden laten zien hoe creatief en vindingrijk criminelen kunnen zijn.

Op afstand bediende robot inbraak

Robots kunnen nuttig zijn in verschillende industrieën, maar ze zijn ook een ongelooflijk nuttig hulpmiddel gebleken voor inbrekers. In augustus 2016 gebruikten inbrekers in Zuid-Afrika een op afstand bestuurde robot om midden in de nacht een beveiligingskantoor binnen te dringen en het slot op de deur te veranderen. Hoewel deze methode misschien ongebruikelijk is, zijn er andere gevallen geweest van inbrekers die robots met afstandsbediening gebruikten om in te breken in gebouwen. In 2015 werden inbrekers in de VS gepakt nadat was vastgelegd dat een van hen een apparaat met afstandsbediening droeg terwijl hij een huis binnenging.

Vermomde inbrekers

Inbraak mag dan een misdaad zijn waarbij wordt ingebroken in andermans eigendom, maar sommige criminelen zijn bereid om nog extremer te werk te gaan om spullen te stelen. In 2016 werden Thaise inbrekers gearresteerd nadat ze waren betrapt toen ze probeerden in te breken in een politiebureau, verkleed als vrouwen. Deze mannen werden gearresteerd nadat ze verkleed als vrouwen probeerden in te breken in een politiebureau. De mannen, die allemaal in de 30 en 40 zijn, bleken bij hun arrestatie vrouwenblouses en rokken onder hun uniformen te dragen. Mogelijk probeerden deze mannen voorwerpen zoals geld of wapens uit het politiebureau te stelen.

Sleutels dupliceren

Het dupliceren van sleutels kan een handig hulpmiddel zijn voor inbrekers die zo snel mogelijk in een gebouw moeten komen, maar het kan ook gevaarlijk zijn als het niet zorgvuldig wordt gebruikt. In 2004 werd een Zuid-Koreaanse man gearresteerd omdat hij probeerde een sleutel te dupliceren waarmee hij snel het Zuid-Koreaanse presidentiële paleis binnen kon komen. Helaas droeg deze man alleen een T-shirt en een korte broek als onderdeel van zijn poging om de sleutel te dupliceren, en werd hij gearresteerd toen werd ontdekt dat hij een sleutel van het presidentiële paleis in zijn bezit had.

Let erop dat je altijd weet wie  je sleutels hebben, ook als je ze uitleent. Heb je het vermoeden dat ze in verkeerde handen terecht zijn gekomen? Verwissel direct de sloten en meld bij slotenmaker Amstelveen dat je een nieuw slot nodig hebt.

Inbraak onder water

Hoewel het waarschijnlijk is dat de meeste inbrekers niet geïnteresseerd zijn om het water in te gaan om toegang te krijgen tot gebouwen, is het toch bekend dat het gebeurt. In 2003 gebruikte een groep inbrekers in Taiwan een duikpak om een kluis onder water open te breken. Deze manier van inbreken is gevaarlijk, omdat de eigen middelen van het doelwit worden gebruikt om zich toegang tot het gebouw te verschaffen. Zo kan een gebouw onder water worden betreden of kan onderwatergereedschap worden gebruikt om een deur open te breken.

Ladder inbraak

Ladders worden vaak gebruikt om gebouwen te beklimmen en toegang te krijgen tot daken, en ze kunnen ook worden gebruikt om in te breken in een gebouw. In 2015 werden inbrekers in Moldavië in Oost-Europa gepakt nadat ze waren gefilmd terwijl ze een ladder gebruikten om in te breken in een woning. In dit geval werden de inbrekers gefilmd terwijl ze een ladder gebruikten om de woning binnen te dringen en vervolgens in een auto wegvluchtten. Deze ladderinbraak is gevaarlijk en onpraktisch, omdat de inbrekers een ladder moeten gebruiken om op het dak van het gebouw te klimmen en vervolgens op die manier in te breken.

Explosieve inbraak

De autoriteiten in Hongarije proberen hard op te treden tegen inbrekers die explosieven gebruiken om in gebouwen in te breken, en in sommige gevallen zijn deze inbrekers succesvol geweest. In 2016 werd een groep inbrekers in Hongarije gepakt nadat ze waren gefilmd terwijl ze explosieven gebruikten om in een gebouw in te breken. Deze inbrekers wisten met explosieven in te breken in een winkelcentrum om een aanzienlijk geldbedrag te stelen.

Katteninbraak

Een van de meest bizarre inbraakmethoden is het gebruik van een getrainde kat om in te breken. Deze inbrekers verkleden een kat en gebruiken hem om een huis binnen te dringen om spullen te stelen. Een soortgelijke methode werd gebruikt door inbrekers in Taiwan, die werden gefilmd terwijl ze een getrainde kat gebruikten om in te breken. Dit soort inbraak komt zelden voor, omdat inbrekers eerder spullen uit een huis stelen dan in een huis inbreken.

Social Engineering inbraak

Social engineering is een vorm van hacken waarbij mensen worden misleid om hun inloggegevens op te geven. In 2015 werd een man in de VS gearresteerd nadat hij was betrapt toen hij probeerde in te breken in het Facebook-account van een vrouw om haar inloggegevens te stelen. Criminelen slagen er vaak in om mensen hun inloggegevens te laten geven door een valse website te gebruiken waarvan ze denken dat die echt is.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Inbraakdiefstal kun je voorkomen met behulp van deze tips

2 Minuten lezen
Inbrekers hopen dat mensen vergeten hun ramen of deuren dicht te doen, zodat ze naar binnen kunnen sluipen. Inbrekers gebruiken echter ook…
Beveiliging

Preventiemaatregelen voor betere inbraakbeveiliging

2 Minuten lezen
Door de Corona crisis zijn er minder inbraakpogingen en juist meer pogingen van fraude via het internet. Desondanks is nooit verkeerd om…
Beveiliging

Veilige en leefbare woning maken

2 Minuten lezen
Wil men een veilige en leefbare woning maken dan kan men vakmensen als slotenmakers, dakspecialisten en interieurdesigners om hulp vragen. Hun kennis…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *