NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Wat voor interieur je ook kiest, een gietvloer is altijd een goede keuze!

2 Minuten lezen

Een vloer is altijd een mooie aanvulling op een interieur. Welk interieur je dan kiest, heeft dus ook sowieso altijd betrekking op de vloer die je moet gaan kiezen, maar toch is er ook een vloer die bij alle interieurs past. Namelijk een gietvloer. In deze tekst gaan we kijken wat gietvloeren precies zijn, maar ook waardoor de gietvloer woonkamer of andere kamers ideaal is voor elke woning. Daarnaast kijken we naar de voordelen die de vloer biedt en waarom een vloer als deze in elke woning en elk interieur past.

Wat is het precies voor vloer?

Gietvloeren zijn anders dan alle andere vloeren en dat heeft te maken met de manier waarop de vloer gemaakt wordt en vervolgens geplaatst wordt. Anders dan bij andere vloeren is het namelijk zo dat de vloer gegoten wordt. Een mengsel van verschillende ingrediƫnten wordt uiteindelijk een vloeibaar mengsel. Dit mengsel wordt gegoten over de ondervloer en moet vervolgens drogen. De vloer kan niet zomaar door iedereen gelegd worden, maar het is namelijk belangrijk dat de gietvloer woonkamer gelegd wordt door een professional. De vloer is vervolgens geheel aansluitend op de randen van de kamer en daarnaast zitten er geen randen in de vloer zelf. Dit zien we dan bijvoorbeeld wel weer bij vloeren die gelegd worden uit losse elementen zoals bijvoorbeeld een parketvloer.

Voordelen van de gietvloer

Grote voordelen aan de vloer zitten hem bijvoorbeeld in de gietvloer kleuren. Gietvloer kleuren zijn namelijk in alle beschikbare RAL kleuren te krijgen. Hierdoor is er altijd wel een kleur die goed past bij het interieur wat jij hebt. Daarnaast zitten er nog veel meer andere voordelen aan de vloer. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat de vloer waterdicht is. Hierdoor is de vloer dus niet alleen geschikt voor de woonkamer, maar kan hij ook prima geplaatst worden in de badkamer of keuken. Ook daarbij geldt natuurlijk dat de vloer aan te passen is aan het interieur en perfect passend kan zijn. Een ander groot voordeel aan de vloer is hoe hij aansluit. Doordat de vloer zo passend aansluit aan de rest van de kamer, scheelt dit een hoop schoonmaakwerk. De vloer is namelijk dicht en heeft geen naden of lijnen. In deze naden blijft vaak vuil hangen wat bij deze vloer niet het geval is. Ook is de vloer makkelijker schoon te maken. Dat komt omdat een stofzuiger niet een streep van vuil achter kan laten in een naad, maar ook doordat de dweil gewoon klakkeloos over de naden kan bewegen. Al met al is de vloer dus prima voor elke kamer en heeft hij daarnaast ook nog een hoop voordelen waardoor de gietvloer de ideale vloer is.

Gerelateerde berichten
Interieur

Katten en design: Het Kiezen van een passende krabpaal voor je interieur

2 Minuten lezen
Ontdek de wereld van krabpalen en de impact ervan op het welzijn van je kat en het behoud van je meubilair. Katten…
Interieur

Waarom elk interieur een gekleurde glazen tafel zou moeten hebben

1 Minuten lezen
Gekleurde glazen tafels brengen een verfijnde en eigentijdse esthetiek in elk interieur, waarbij de keuze voor zwart glas of felle kleuren een…
Interieur

5 Must-have bureau trends voor 2023: Maak je werkplek toekomstbestendig!

2 Minuten lezen
Welkom op een plek vol interieurinspiratie! Ben je klaar om je werkplek naar nieuwe hoogten te tillen? In dit artikel delen we…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *