NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Een houten vloer zorgt voor een authentieke uitstraling is jouw interieur!

2 Minuten lezen

Steeds vaker kiezen mensen voor een massieve vloer. Het geeft een authentieke uitstraling aan je interieur en brengt warmte in huis. Ondanks de vele voordelen van een eikenhouten vloer zijn mensen vaak geïntimideerd hierdoor. In dit artikel leg ik alle voordelen van deze natuurlijke vloer op een rijtje. Hoe is het om zo een vloer te hebben en past hij eigenlijk wel in elk interieur?

Wat is een eikenhouten vloer?

Een houten vloer is een natuurproduct. Bijna alle houtsoorten kunnen een vloer worden als de soort sterk genoeg is. Eikenhout wordt het meest voor vloeren gebruikt. Omdat de planken voor de vloer volledig van echt hout worden gemaakt gaan ze tientallen jaren mee, dit maakt de vloer ook nog eens duurzaam.

Het leggen en onderhouden van een eiken vloer.

Omdat een massieve vloer een natuurproduct is heeft het verzorging nodig. Hout ‘leeft’, dit betekent dat het een beetje kan uitzetten of krimpen bij temperatuurverschillen. We praten hier over millimeters, maar het is wel belangrijk om dit in gedachten te houden. Omdat het een natuurproduct is en geen enkele plank 100% hetzelfde is, is het aan te raden om je eiken vloer te laten leggen door een professionele vloerlegger.

Qua onderhoud is deze vloer niet erg ingewikkeld. Bij het morsen van drinken en eten is het wel handig om dit zo snel mogelijk op te ruimen om te voorkomen dat het hout dit opzuigt, hier zijn speciale schoonmaakmiddelen voor. Als er na een aantal jaar duidelijke slijtage te zien is, kun je de houten vloer weer opnieuw laten schuren en lakken. Door de massieve planken is dit geen enkel probleem, dit is bij bijvoorbeeld laminaat absoluut niet mogelijk!

Bewerkingen van een eikenhouten vloer

Sommige mensen vinden het feit dat een eiken vloer zo lang meegaat juist niet fijn. Het voordeel van een eikenhouten vloer is dat je hem makkelijk op kunt schuren en een nieuwe kleur lak kunt kiezen. Op deze manier gaat je vloer altijd mee met je interieur. Ook is het mogelijk om vloerverwarming onder deze vloer te plaatsen! Geen koude voeten in de ochtend dus!

Een houten vloer is duurzaam en kan in elk interieur een plekje vinden. Er zijn veel meer keuzes en bewerkingen dan je denkt. Laat je altijd goed informeren en bespreek de opties met een professional. Als alle belangrijke keuzes zijn gemaakt hoeft de vloer alleen nog maar gelegd te worden en genieten maar!

Gerelateerde berichten
Interieur

Katten en design: Het Kiezen van een passende krabpaal voor je interieur

2 Minuten lezen
Ontdek de wereld van krabpalen en de impact ervan op het welzijn van je kat en het behoud van je meubilair. Katten…
Interieur

Waarom elk interieur een gekleurde glazen tafel zou moeten hebben

1 Minuten lezen
Gekleurde glazen tafels brengen een verfijnde en eigentijdse esthetiek in elk interieur, waarbij de keuze voor zwart glas of felle kleuren een…
Interieur

5 Must-have bureau trends voor 2023: Maak je werkplek toekomstbestendig!

2 Minuten lezen
Welkom op een plek vol interieurinspiratie! Ben je klaar om je werkplek naar nieuwe hoogten te tillen? In dit artikel delen we…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *