NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Een kamer schilderen met oranje en gele verf

2 Minuten lezen
Kamer met oranje tinten

Oranje en gele verf passen bij elkaar om een ​​vrolijke achtergrond voor een kamer te creëren. Beslissen hoe u de kleuren samen gebruikt, biedt u echter veel opties. Weet je niet zeker wat je wilt kiezen of hoe je het moet aanpakken? Laat Scandinavische Verf je helpen met de beslissing. Als je verschillende mogelijke manieren hebt bedacht om de kleuren samen te gebruiken, maar nog steeds niet zeker weet welke je moet kiezen, schilder dan je favoriete opties op stukjes posterboard en houd ze tegen de muur voor een meer visuele manier om een ​​definitieve beslissing te nemen.

Kleurwas

Een kleurwassing is een gelaagdheid van de ene kleur over de andere, wat een warme, uitnodigende omgeving creëert. Glazuur draagt ​​bij aan de warme uitstraling van de afwerking, omdat het doorschijnendheid toevoegt aan de bovenste verfkleur. Om te kleuren met geel en oranje, schilder je de hele muren eerst geel, zodat de verf volledig kan drogen – geel wassen bovenop oranje zal niet zo goed verschijnen. Maak de was door glazuur te mengen met de oranje verf in de aanbevolen verhoudingen op de glazuurcontainer – hoe meer glazuur, hoe doorschijnender de afwerking. Vetgedrukte “X”-streken die met een penseel over het geel zijn geverfd, dienen als basis voor de kleurwas; een droge doek wrijft de verf in terwijl het overtollige wordt verwijderd.

Strie

Een strietechniek bootst het uiterlijk van een stoffen behang of ruwe zijde na, waarbij staalwol wordt gebruikt als het faux-afwerking instrument. Deze techniek vraagt ​​ook om oranje over een opgedroogde gele muur. Verf oranje glazuur volledig over het geel en sleep vervolgens een bal staalwol door de verf in verticale lijnen, terwijl u overtollige verf op een doek dept terwijl u werkt. Het eindresultaat vertoont onregelmatige strepen of strepen, net als ruwe zijde.

Boerenbont of kleine strepen

Een striping-kam, gebruikt voor faux-afwerkingen, geeft de muur oranje en gele strepen of een gingang patroon. Nogmaals, oranje glazuur komt beter naar voren bovenop een gele muur, maar je kunt ervoor kiezen om het omgekeerde te doen – test het eerst op een stukje karton. Zodra de gele muur verf droog is, borstel je oranje glazuur om het oppervlak volledig te bedekken. Door de stripingkam er herhaaldelijk doorheen te slepen, horizontaal of verticaal, krijgt de muur fijne strepen. Door de kam weer loodrecht op de lijnen te slepen krijgt het een gingham-effect, lekker vrolijk in geel en oranje.

Strepen en punthaken

Schilderstape is het geheime gereedschapswapen dat wordt gebruikt om gele en oranje strepen en chevrons te maken. Geel is de basiskleur die de voorkeur heeft, omdat geel op oranje schilderen kan resulteren in meerdere lagen die nodig zijn om de sinaasappel volledig te bedekken. Een liniaal en waterpas helpen bij het uitzetten van rechte tapelijnen voor strepen zodra de gele verf droog is. Chevrons worden gemaakt door rij na rij verbonden schilderstape “V’s” over de muur te plakken. Verf oranje tussen de tape lijnen met een kwast of roller; door de tape af te pellen terwijl deze nog nat is, wordt uw ontwerp zichtbaar.

Gerelateerde berichten
Klussen

De kunst van vloeren leggen

2 Minuten lezen
In de wereld van de bouwsector speelt de keuze van vloermaterialen een cruciale rol. Een goed gelegde vloer is niet alleen een…
Klussen

Marmer Reinigen: De Ultieme Gids voor een Stralende Vloer

3 Minuten lezen
Marmer is een prachtig en luxueus materiaal dat jouw woning een stijlvolle en elegante uitstraling geeft. Om jouw marmeren vloer in topconditie…
Klussen

Maak van je donkere zolderkamer een prachtige lichte ruimte met een dakkapel

2 Minuten lezen
Een dakkapel transformeert jouw zolder Een dakkapel kan jouw zolderkamer omtoveren tot een lichte en ruime leefruimte. Het biedt niet alleen meer…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *