NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wat zijn de pro’s en con’s van een Amazon echo?

2 Minuten lezen

Misschien heb je vanuit Amerika wel een iets gehoord van de Amazon echo, beter bekend als Alexa. Dit is een soort van speaker met daarin een virtuele assistent. Deze assistent kan je van alles vragen en allerlei opdrachten geven. We kunnen begrijpen dat dit best wel vaag is. Daarom vertellen we jou in dit artikel wat je nou aan zo een Amazon echo hebt, en wat de nadelen ervan zijn. Deze handige gadget is een mooie aanwinst voor als je verhuist. Het is klein en draagbaar. Alleen voor de zware meubels op ontoegankelijke plaatsen heb je een verhuislift Den Haag nodig.

Pro´s van een Amazon echo

Het gemak van vragen stellen

Een Amazon echo/Alexa kan je door middel van spraak dus een heel veel vragen stellen. Waar je via de stem van Alexa antwoorden op krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld de stand in een sportwedstrijd vragen, of wat het nieuws is van vandaag, of de weersvoorspellingen, of een recept voor maaltijd die je wil bereiden. En zo zijn er echt nog veel meer dingen die je kan vragen aan Alexa. Het voordeel hiervan is dat je niet alles op je telefoon hoeft op te zoeken. Dit bespaart tijd en zorgt gewoon voor minder gedoe, en dus gemak. 

Smart home verbindingen

In de toekomst zullen steeds meer technologische apparaten in je huis met elkaar in verbinding staan via bijvoorbeeld bluetooth, ook is het de bedoeling dat de apparaten met elkaar kunnen communiceren. En hierin speelt Alexa een belangrijke rol. Door Alexa opdrachten te geven kan zij communiceren met de andere smart products. Zo kan een Alexa met de juiste smart products nu onder andere al nummers afspelen op speakers, de temperatuur van een thermostaat bepalen en lampen besturen. Als je echter verhuist zoals in het geval je kiest voor verhuizen Rotterdam dan kan je de verbinding opnieuw instellen, zodat die ingesteld is op de nieuwe omgeving.

Geef opdrachten

Door de bovengenoemde smart home verbinding kan je dus tegen Alexa zeggen zet de thermostaat op 21 graden, en dan gebeurt dat. En zo zijn er nog veel meer taken die je Alexa kan geven waardoor je zelf fysiek niet de lichten aan hoeft te doen, of niet de speakers aan hoeft te doen. Ook kan je Alexa andere opdrachten geven zoals je ergens in de toekomst mailen met een herinnering. Of iemand bellen of een alarm zetten enzovoort.

Con’s van een Amazon Echo

Nog niet alles is beschikbaar in Nederland

Wat een groot nadeel is voor Nederlandse gebruikers van de Amazon echo is dat Alexa je alleen in het engels verstaat. En dan moet je ook nog een fatsoenlijk engels accent opzetten om jezelf verstaanbaar te maken voor Alexa. Daarnaast werkt het systeem waarbij Alexa op aanvraag automatisch spullen besteld bij Amazon ook nog niet in Nederland. In Amerika kan je Alexa vragen om nieuwe shampoo voor je bestellen, en dan wordt deze bestelling automatisch besteld. Vooralsnog is dat in Nederland niet mogelijk.

Ophef over afluisteren door de Amazon echo

Nu zijn er een hoop bronnen die beweren dat de Amazon echo je de hele dag afluistert. En er wordt zelfs beweert dat er medewerkers van Amazon zijn die expres mee zitten te luisteren door de Amazon echo. Wat er echt klopt van deze beschuldigingen weten wij niet, maar het is wel een reden waarom mensen terughoudend zijn met het kopen van een Alexa.

Door dit artikel kan jij de pro’s en con’s met elkaar afwegen. Waardoor jij weet of je een Amazon echo in huis wil hebben of niet.

Gerelateerde berichten
Huis

Glij niet weg! Ontdek de voordelen van antislip trap tape

3 Minuten lezen
Traplopen lijkt zo eenvoudig, maar kan soms gevaarlijk zijn. Elk jaar vinden er duizenden ongelukken plaats op trappen, voornamelijk door uitglijden. Een…
Huis

De voordelen van kleiner wonen: hoe ruimt u uw huis op voordat u vertrekt?

3 Minuten lezen
Downsizen naar een kleiner huis kan een intimiderend proces zijn. Het kan voelen alsof je een groot deel van je leven kwijtraakt,…
Huis

Hoe op te ruimen na het verlies van een dierbare?

5 Minuten lezen
Wanneer een dierbare overlijdt, is het laatste wat u wilt doen misschien het opruimen van het huis. Het opruimen van de bezittingen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *